LIFE COACHING

A travers des ateliers de coaching collectif, des séances de coaching individuel, de la consultance, des formations, nous accompagnons des personnes et entreprises de tous horizons dans leur processus de développement personnel et professionnel.

LIFE COACHING

Persoonlijke ontwikkeling of ‘Life coaching’ is één van de meest gevarieerde en uitgebreide varianten van coaching.

In tegenstelling tot school en professionele coaching die zich richt op een beperkt deel van je leven, zoals onderwijs en werk, richt life coaching zich op de relatie met jezelf en anderen.

Ons leven is rijk en gevarieerd en bestaat uit vele relaties, beginnend met degene die we met onszelf hebben – dewelke vaak wordt verwaarloosd – en dan komen de relaties met onze familie, onze vrienden, onze collega’s, onze omgeving, ….

Er zijn mensen die precies weten wat ze willen verbeteren en / of veranderen in hun leven, maar die moeite hebben met weten waar te beginnen. Andere mensen voelen zich niet 100% goed in hun leven zonder te echt te begrijpen waarom, maar ze streven nog steeds naar verandering / vernieuwing.

Bij het starten van een coaching in persoonlijke ontwikkeling, biedt onze life coach tijdens de eerste sessie een oefening aan die gebruik maakt van je onderbewustzijn en die zal dienen om de balans op te maken.

Met deze oefening brengen we je verlangen naar verandering naar de voorgrond en bekijken we de potentiële bronnen van de ontevredenheid die je ervaart. Dit helpt je om te beslissen welke acties moeten worden ondernomen om je doelen te bereiken.

Hieronder vindt je een voorbeeld van de onderwerpen die aan bod komen: zelfrespect, zelfvertrouwen, verlegenheid, terugkerende liefdespatronen, conflicthantering, geweldloze communicatie, omgaan met verslaving (bijv. suiker , tabak), gewichtsverlies, het durven nemen van meer initiatieven, etc.

Het algemene principe van coaching is om alles dat ons gelukkig maakt te behouden, dat is alles wat ons in ons dagelijks leven dient, en om te verbeteren wat kan zijn, op voorwaarde dat de benadering vrijwillig persoonlijk is en niet voor anderen. Coaching accepteert ook wat niet kan worden veranderd.

Partagez l'article

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Laisser un commentaire

Nos réseaux sociaux

Articles populaires

Catégories

Inscrivez-vous pour recevoir notre newsletter

Autres articles

Family sitting together and talking

LIFE COACHING

Persoonlijke ontwikkeling of ‘Life coaching’ is één van de meest gevarieerde en uitgebreide varianten van coaching. In tegenstelling tot school en professionele coaching die zich

Amazing zebra in savanna

Je suis un zèbre

Etre zèbre (HP)  est perçu par certain comme un don, un cadeau et parfois comme un handicap ou un cadeau empoisonné. Si certaines personnes vont

S'inscrire

This field is required.
This field is required.
This field is required.

Connexion